ADF International

banner-news02

Declarație referitoare la decizia de astăzi a CJUE în cauza Coman

Curtea de Justiție a Uniunii Europene redefinește noțiunea de „soți”


LUXEMBURG (5.6.2018) – Pe 5 iunie 2018, Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat în cauza Coman și alții

“Decizia Curții de Justiție a UE (CJUE) în cauza Coman și alții este problematică. Multe State europene recunosc și protejează căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie în legile și constituțiile lor, întrucât acesta este dreptul lor. Reglementarea noțiunilor de bază din dreptul familiei – „soți,” „membru de familie” și „căsătorie”’ – este de competența Statelor Membre ale UE. Acest lucru este reliefat și întărit de redactarea Directivelor relevante în materie și consolidat de jurisprudența CJUE, inclusiv de hotărârea de astăzi. CJUE elimină competența națională din acest domeniu, prin faptul că avansează o ‘nouă’ definiție a noțiunii de soți, incluzând partenerii de același sex.”

“Dreptul la liberă circulație a persoanelor nu poate fi instrumentalizat ca să redefinească noțiuni bine stabilite, precum „căsătoria” și „familia”. Obligarea unui Stat Membru, în ciuda poziției sale asumate democratic, să își modifice legea națională pentru a recunoaște relațiile dintre persoanele de același sex înseamnă a ignora în mod deliberat  procesele democratice de la nivel național. În România, de exemplu, trei milioane de oameni au semnat recent o inițiativă cetățenească de consolidare a căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie în Constituția României. Prin redefinirea termenului de „soți” ca incluzând cupluri de același sex, CJUE nu respectă suveranitatea națională și diversitatea europeană și riscă să creeze, în consecință, un haos legislativ.”

Puteți prelua liber imaginile și pozele noastre pentru print și online

You Can Make an Impact

Visit our campaign page to find out what you can do.

arrow-circle-up Top

Faith-based legal advocacy organization that protects fundamental freedoms and promotes the inherent dignity of all people.