ADF International

Ring Of Young Couple Holding Hands After Wedding

România va organiza Referendumul pentru căsătorie

Summary

  • Inițiativa a trei milioane de cetățeni a fost ignorată de mai bine de doi ani
  • Cetățenii vor putea vota pe 6 și 7 octombrie

BUCUREȘTI (3 octombrie 2018) – Aproximativ trei milioane de români au sprijinit inițiativa civică de a defini căsătoria în Constituția României ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Pe 6 și 7 octombrie 2018, românii vor avea în sfârșit șansa istorică de a vota în acest sens.

“îi încurajăm pe români să protejeze căsătoria ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie, o uniune unică, universală și care depășește barierele timpului. Societatea noastră ar trebui să protejeze căsătoria și nu să o submineze. Acest referendum dă șansa milioanelor de cetățeni, ignorați de mai bine de doi ani de zile, să se exprime în legătură cu această temă fundamentală,” a declarat Adina Portaru, avocat al ADF International din Bruxelles.

Un referendum în sprijinul căsătoriei

În 2016, Coaliția pentru Familie, o inițiativă civică, a strâns trei milioane de semnături în sprijinul unei propuneri legislative de revizuire a Constituției României ce are ca scop definirea căsătoriei ca fiind o “uniune între un bărbat și o femeie”. Curtea Constituțională și-a dat avizul favorabil încă din iulie 2016, iar Camera Deputaților a votat în favoarea sa pe 9 mai 2017. Prin votul pozitiv dat în Senat și prin avizul Curții Constituționale, referendumul poate fi, în sfârșit, organizat.

Pe 15 martie 2018, 40 de eurodeputațidin diverse grupuri politice au cerut Președintelui României și liderilor tuturor grupurilor politice să “sprijine organizarea referendumului fără întârziere”.

ADF International a intervenit printr-un memoriu (amicus curiae) la Curtea Constituțională a României, prezentând argumente de drept internaţional şi european. Pe baza acestora, ADF International a recomandat cu fermitate Curţii Constituționale a României să se pronunțe în favoarea inițiativei cetățenești.

Interviu cu avocatul Adina Portaru în revista Lumina

You Can Make an Impact

Visit our campaign page to find out what you can do.

arrow-circle-up Top

Faith-based legal advocacy organization that protects fundamental freedoms and promotes the inherent dignity of all people.